پاستا نامی عمومی است و به تمام فراوردههای
خمیری حاصل از آرد گندم اطلاق میشود مثل ماکارونی، اسپاگتی، ورمیشل، لازانیا و
نودل. پاستا از نوعی خمیر ایتالیایی ساخته میشود که متشکل از آب، آرد، تخممرغ و
گاهی هم بعضی از افزودنیها مثل سبزیجات به آن اضافه میشود.
فرق پاستا با رشته های پلویی و رشته آش ایرانی
در مواد تشکیلدهنده آن است. رشتههای ایرانی فاقد تخممرغ هستند. پاستاهای مرغوب
از آرد سمولینا تهیه میشوند و از نظر شکل ظاهری تقسیمبندیهای متفاوتی دارند. به
طورمثال به رشتههای تو خالی و لولهای شکل پاستا، ماکارونی گفته میشود.
در حال حاضر پنج واحد تولیدی در ایران به تولید
و عرضه این محصول اشتغال دارند.
برای ظرفیت تولید 180 تن و با نرخ برابری دلار
26.000 تومان نیاز به 4.3 میلیارد تومان
سرمایه اولیه بدون احتساب زمین دارد. زمین مورد نیاز تقریبا 2 هزار مترمربع که
نیاز به 650 مترمربع زیر بنا هست. ارزش ماشینآلات 1.4 میلیارد تومان و نیاز به 11
نفر نیروی انسانی دارد. نرخ بازده داخلی طرح تقریبا 41% می باشد (اعداد با دقت
محاسبه شده ولی مستحضرید که با تغییر تورم و نرخ دلار، سرمایه مورد نیاز نیز تغییر
میکند).
البته این یک نمونه بود و امکان سرمایهگذاری
درظرفیتهای گوناگون وجود دارد. مسلم است با بیشتر شدن ظرفیت سالانه و بالا رفتن
نرخ دلار نیاز به سرمایهگذاری بیشتر خواهد شد و بر عکس با پائین آمدن نرخ دلار و
کاهش ظرفیت سالانه نیاز به سرمایهگذاری کمتر خواهد بود.