سرعت انجام عملیات گچ کاری با گچ پاششی بسیار سریع تر از انجام آن به روش های سنتی و با دست می باشد. این گچ پس از آن که بر روی سطح پاشیده شد، بسیار سخت و محکم شده و به میزان قابل توجهی در برابر رطوبت و حرارت مقاوم می شود.گچ پاششی بهترین انتخاب برای پوشش ستون های بتنی و فلزی به شمار می آید و مقاومت فشاری آن در مقایسه با گچ معمولی بالاتر است.
ایران در زمینه تولید گچ معمولی رتبه خوبی را در جهان به خود اختصاص داده و پس از چین و آمریکا، در جایگاه سوم قرار دارد. با وجود این که گچ پلیمری ایران در منطقه از لحاظ کیفیت و مرغوبیت حرف اول را می زند، اما در جهان رتبه چندان خوبی ندارد. تولید گچ پلیمری در ایران از اواسط دهه 1380 شروع شد.با وجود تلاش های فراوان در زمینه تولید گچ پلیمری، ایران هنوز نتوانسته جایگاه مطلوبی را برای خود کسب کند، به همین دلیل کارخانجات تولید این محصول نیز در ایران کم می باشند و اغلب گچ پلیمری تولیدی خود را به کشورهای همسایه صادر می کنند.
وجود تحریم ها نیز سبب شده تا کارخانجات نیز با مشکل تهیه مواد اولیه روبه رو شوند، به همین علت در زمینه گچ های پلیمری شاهد بازار رقابتی داغی نمی باشیم.
گچ پلیمری پاششی قابل اجرا بر روی انواع ستون بتنی، سیمانی، بلوکی، آجری، بتن متخلخل و سطوح فوم پلی استایرن می باشد.زمان گیرش اولیه و ثانویه آن بالا می باشد. به صورت یکدست و همزمان بر روی سطوح پاشیده می شود و تمام منافذ سطح کار را پر کرده و پوشش می دهد. نسبت به گچ معمولی ضریب انتقال صوتی پایین تری دارد و مانند یک عایق صوتی عمل می کند. ملات مورد نیاز برای گچ کاری با گچ پاششی به صورت اتوماتیک در مخزن ملات ساز دستگاه گچ پاش تولید شده و نیازی به آماده سازی ملات به صورت جداگانه نمی باشد. سطوحی که با گچ پلیمری پاششی پوشانده می شوند دچار ترک خوردگی نمی شوند. این نوع گچ با انواع اقلیم های آب و هوایی سازگار است و در مناطق مرطوب نیز می توان از آن ها استفاده نمود.
مقایسه گچ پلیمری نسبت به گچ سنتی مزایای فوقالعاده گچ پلیمری را نشان می دهد. مقاومت گچ سنتی در مقابل ضربه و رطوبت بسیار ضعیف بوده، پرتی مصالح حدود 30 درصد و مقاومت فشاری این گچ حدودا 70 کیلوگرم بر مترمربع می باشد. در حالی که گچ پلیمری در مقابل ضربه و رطوبت بسیار مقاوم بوده، پرتی مصالح حدود 2 درصد و مقاومت فشاری این گچ حدودا 156 کیلوگرم بر مترمربع می باشد. ضمن اینکه نیاز به مرحله گچ خاک هم نمی باشد.
در حال حاضر 12 واحد تولید گچ پلیمری پاششی به ظرفیت بیش از 245 هزار تن در کشور وجود دارد. 7 واحد تولیدی به ظرفیت بیش از 202 هزار تن در استان سمنان مهد گچ ایران واقع شده است. برای ظرفیت تولید سالانه 20.000 تن و با نرخ برابری دلار 23.000 تومان نیاز به 8 میلیارد تومان سرمایه اولیه بدون احتساب زمین است. زمین مورد نیاز تقریبا 6 هزار مترمربع که نیاز به 2500 مترمربع زیر بنا هست. ارزش ماشینآلات 3 میلیارد تومان و نیاز به 18 نفر نیروی انسانی دارد. نرخ بازده داخلی طرح تقریبا 34% می باشد (اعداد با دقت محاسبه شده ولی مستحضرید که با تغییر تورم و نرخ دلار، سرمایه مورد نیاز نیز تغییر میکند).
البته این یک نمونه بود و امکان سرمایهگذاری درظرفیتهای گوناگون وجود دارد. مسلم است با بیشتر شدن ظرفیت سالانه و بالا رفتن نرخ دلار نیاز به سرمایهگذاری بیشتر خواهد شد و بر عکس با پائین آمدن نرخ دلار و کاهش ظرفیت سالانه نیاز به سرمایهگذاری کمتر خواهد بود.